Osebne finance so nekaj, s čimer se vsak srečuje in lahko zelo vplivajo na kvaliteto življenja.
V teh srečanjih bomo spoznali nekaj konkretnih pristopov, ki so univerzalni in temeljni (kontrola porabe, varčevanje, krediti, investicije), hkrati pa bomo povezali to temo z osebno psihologijo, ki je v tesni navezi z našim odnosom do denarja, potebe po denarju ali upravljanju z njim (cilji, prepričanja, vrednote).
Osebne finance so pomembna tema. Več ko se pogovarjamo o njej, širši nabor pogledov nanjo imamo in lažje se odločamo. Vsak ima lahko velike zneske, vsak lahko uporablja ali ne predlagane tehnike in pristope, vsak je sam odgovoren za svoje vrednote in za svoj denar – tudi Kristjan, še posebej Kristjan, ki naj bi ravnal preudarno in hkrati ne škodljivo.
Zakaj imajo nekateri ljudje več, zakaj nekateri uspejo, zakaj nekateri obdržijo… drugi pa ne!? V tem kontekstu so informacije pomembne – zavedanje širine področja osebnih financ in odločitev, katere pristope upravljanja svojega premoženja lahko izbiramo. Odločitev bo vedno na posamezniku, informacije pa lahko delimo in s tem širimo znanje o možnostih, ki jih imamo. Vsebine srečanj so sledeče:

  1. Definicija denarja
  2. Denar in obilje
  3. Prepričanja o denarju
  4. Področja osebnih financ
  5. Osebna finančna teorija
  6. Finančni cilji
  7. Koliko je dovolj – odgovornost
  8. Cerkev in denar

Program poteka ob sredah ob 18. uri. Prvo srečanje bo 18. septembra 2024.

Simon Meglič je magister iz ekonomije, ki ima 25 let izkušenj v poslovnem svetu na managerskih pozicijah različnih multinacionalk, od vodje oddelka do finančnega direktorja podjetij v Sloveniji in na Hrvaškem. Nudi predavanja, delavnice in osebna svetovanja na temo osebnih financ in za osebnostno rast. Je tudi duhovni spremljevalec, laiški voditelj duhovnih vaj v vsakdanjem življenju in katehet 1. stopnje Kateheze dobrega pastirja.
Nazaj na stran Moduli in programi