Udeleženci bodo v okviru modula spoznali osnove uravnotežene prehrane in se v obliki interaktivnega pristopa spoznali s konkretnimi primeri in praktičnimi rešitvami za pripravo hranljivih in okusnih obrokov, prilagojenih študentskemu življenju.

Kaj boste spoznali in osvojili?

  • Kaj je uravnotežena prehrana? Razjasnitev osnovnih pojmov in smernic.
  • Skupine hranil. Kakšno vlogo imajo in v katera živila so njihovi vir?
  • Kako izbirati živila in sestaviti uravnotežen obrok? Usmeritve za izbor prehransko ustreznejših živil in kreiranje uravnoteženih obrokov, ki ustrezajo študentskemu življenju in proračunu.
  • Praktični nasveti za vsakdanjo prehrano. Preprosta in cenovno dostopna priprava okusnih in hranljivih obrokov.
  • Prehranski miti in resnice. Ločevanje znanstveno podprtih informacij od mitov in trendov.

Predava doc. dr. Anita Kušar. Poteka ob četrtkih ob 18h, z začetkom 20. marca. Skupno 6 predavanj.

PRIJAVNICA


    Nazaj na stran Moduli in programi